Помощ

Всичко за историята на татарите, предците на татарите (кумани, прабългари, монголи и др.), Изтока и Света.

Помощ

Мнениеот Владо Черноземски на Сря Апр 16, 2008 12:52 pm

Здравейте на всички
Открих съвсем случайно вашия форум, докато търсех материали относно "Златната орда" и след като се регистрирах реших да се обърна с една молба към вас.
Аз съм дипломант и пиша дипломна работа по История на тема "България и Евразийските народи" в отрязъка между VII и XIV в. с главен акцент върху Кумани и Татари. Имам предостатъчно литература (българска и чуждоезична) по въпроса, но не бих отказал, ако някой ми предложи сериозни научни изследвания за татарите и техните отношения с късно-средновековните български царе.
Молбата ми е,ако някой има възможност да ми даде карти или каквито и да е графични материали свързани с татарите от този период.
Предварително благодаря на тези,които ще се отзоват.
Аватар
Владо Черноземски

Re: Помощ

Мнениеот Bulgarian-Tatar на Сря Апр 16, 2008 6:14 pm

По този въпрос само колегата Тимур може да ти помогне.
Bulgarian-Tatar
Site Admin

Re: Помощ

Мнениеот AlperenKIRIM на Пет Апр 25, 2008 6:48 pm

аз само мога да кажа че днеска думата "татар" официално не се използва за който ,корените са свирзани с "Крим". За тези който са излезли от "Крим" и сега живеещи там, официално се използва думата "Кримски татари" = "Q?r?mtatar".

а "Татар" само се използва за живеещи и коренно свървани с днешния "Татаристан".

а за Кумански диалетк , днеска най ценния източник е "Codex Cumanicus"
viewtopic.php?f=6&t=67
Аватар
AlperenKIRIM
SiTe FaN

Назад към История / History